Semua orang punya satu bucket list.

Kami yakin, setiap daripada kita pasti ada satu impian untuk kembara secara solo, tak kisahlah di mana-mana. Asalkan misi pengembaraan itu cuma ada diri sendiri dan tidak melibatkan orang lain. Tiada ahli keluarga mahupun rakan-rakan. Serta tiada teman istimewa yang menemani. Hanya diri sendiri sahaja.

Namun begitu, pasti ada pelbagai halangan dan rintangan yang menanti saat diri ini mula tekad untuk mengembara secara solo. Salah satunya, rasa takut terhadap perkara-perkara yang tidak pasti. Lebih-lebih lagi tatkala diri ini berjauhan daripada insan-insan yang dipercayai lagi disayangi.

Tetapi, setiap perkara ada cara untuk mengatasinya. Oleh itu, ketakutan tatkala mengembara secara solo juga boleh diatasi dengan ikuti 5 tips mudah berikut. Kenapa kami kata ia mudah?

Ini kerana tips yang dikongsikan oleh Danny Dover ini amat mudah dan ringkas, hingga kadang-kadang ia tak terlintas di fikiran kita untuk melakukannya. Untuk ketahui 5 tips atasi rasa takut semasa pengembaraan solo, jom kita tonton video penuh informatif oleh lelaki tersebut.

Selamat mengamalkan tips tersebut!

Sumber: Danny Dover