Untuk memudahkan semua, disini kami sediakan Frequently Asked Questions (FAQs) yang kami selalu terima berkenaan program UBER CARPEDIA yang kami kenalkan.

1) Berapa deposit yang diperlukan?
Duit deposit untuk UBER CARPEDIA ini hanya 2+1 minggu sahaja. Harga untuk deposit pula bergantung kepada jenis kenderaan yang korang pilih. Jika korang pilih Axia, maka rendahlah depositnya, kalau Proton Persona, tinggilah sikit. Contohnya, kalau korang sewa Axia dengan kadar sewa mingguan RM370, maka kami perlukan 2+1 deposit untuk Axia tersebut iaitu RM1110.

2) Senarai sewa kenderaan rate UBER driver mengikut jenis.

Setiap rate kenderaan untuk UBER driver adalah BERBEZA mengikut spesifikasi kenderaan yang anda pilih. Sila rujuk maklumat di bawah untuk rate sewa kenderaan UBER yang ditawarkan oleh The Carpedia.

1) Axia 1.0 = RM370/week
RM1100 deposit (2+1)
2) Myvi 1.3 = RM420/week
RM1200 deposit (2+1)
3) Bezza 1.3 = RM470/week
RM1400 deposit (2+1)
4) Alza = RM520/week
RM1550 deposit (2+1)

3) Lesen P boleh ke?
Tak boleh.

4) Bagaimana dengan lokasi yang di luar liputan UBER?
Buat masa ini, UBER hanya meliputi kawasan-kawasan tertentu di Malaysia sahaja iaitu Alor Setar, Ipoh, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuantan, Kuching, Langkawi, Melaka, Miri, Penang dan juga Seremban. Bandar-bandar lain selain yang telah kami nyatakan masih belum lagi termasuk di dalam kawasan liputan UBER.

5) Berapakah rate upah yang saya akan terima sekiranya memandu UBER? Dan apa perbezaan antara UBER XL dan UBER Black?
Rate upah UBER adalah 100% di bawah kawalan pihak UBER sendiri. Tetapi, formulanya mudah. Lebih banyak anda memandu dan lebih jauh anda bergerak, upah yang diterima adalah lebih tinggi. Lagi-lagi waktu puncak yang dinamakan surge.

6) Kalau kereta breakdown nak buat macam mana?
Call sahaja team operation The Carpedia dan kami akan sepantas kilat hadir untuk memberikan pertolongan.

7) Apa servis yang Carpedia tanggung?
Semua jenis servis Carpedia akan tanggung. Anda tak perlu risau tentang maintenance.

8) Ada tolak sewa tak kalau bawak kereta pergi servis? Sebab dah 2/3 jam stop tak boleh ambil rider.
Tidak. Kami tak tolak sewa. Kami akan schedule kan service at least 3 hari lagi awal. Kalau anda ikut masa appointment yang kami aturkan, ia tak akan ambil masa yang lama utk siapkan service kereta. Oleh itu, kami mohon kerjasama para pemandu untuk sama-sama mematuhi appointment yang telah ditetapkan.

9) Kereta sewa beli atau sewa sahaja?
Sewa sahaja.

Okay, ada soalan lain? Kalau ada, teruskan hubungi kami di talian +60 19-577 8108 untuk balasan sepantas kilat!