Pejam celik, pejam celik tahun 2015 semakin menghampiri penghujungnya. Begitu cepat masa berlalu, sehinggakan setahun terasa begitu sekejap.

Namun begitu, tahun 2016 merupakan tahun baru untuk semua. Kami berasa tidak sabar untuk berhadapan dengan tahun baru ini. Pasti ianya penuh dengan cabaran yang menyeronokkan.

Anyway, bercakap soal tahun baru ini, sudahkah anda punya perancangan untuk ke mana-mana pada tahun hadapan?

Kami percaya, kalendar kaki-kaki travel pasti sudah penuh dengan rancangan pengembaraan dari bulan Januari hingga Disember. Pastinya juga, setiap cuti hujung minggu yang panjang akan dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya oleh mereka. Yalah, cuti itu berharga buat mereka. Pantang ada cuti, haruslah travel the world, tak begitu?

Hari ini kami nak kongsikan kepada anda 3 destinasi pengembaraan menarik yang perlu anda kunjungi pada tahun 2016. Tiga je, tak banyak pun.

Tiga destinasi tersebut telah dipilih oleh Lonely Planet sendiri sebagai The Best Places in The World To Travel in 2016! Wow, pastinya tempat-tempat yang telah dipilih ini tidak akan mengecewakan hati para pengembara yang berkunjung. Oh ya, destinasi tersebut juga telah dipecahkan kepada tiga kategori seperti yang berikut; Top City, Top Region dan akhir sekali, Top Country.

Kalau anda semua nak tahu di manakah tiga destinasi tersebut, jom saksikan video berdurasi selama 1.54 minit ini untuk ketahuinya.

Selamat mengembara!

Sumber: Lonely Planet